Нов провал за Зверев след завръщането: Допусна обрат срещу световния №61 и отпадна в Ротердам

от в 00:42 на 16.02.2023
Мартин Петков

Александър Зверев през вчерашния ден откри победоносно участието си на турнира в Ротердам, където надигра шампиона от Аделаида - Сунву Куон, като според мнозина това беше най-доброто представяне на германеца от завръщането му в Тура за началото на 2023-та след 6-месечно отсъствие.

Олимпийският златен медалист обаче все още има да извърви дълъг път, докато го видим обратно в кондицията отпреди злощастната му контузия в глезена и това твърдение придоби още по-голяма достоверност през днешния ден, след като местният любимец Талон Грийкспор сътвори пълен обрат над осмия поставен в схемата - 4:6 6:3 6:4. По този начин световният номер 61, който се нуждаеше от близо два часа на корта, за да подпечата триумфа си, с който зарадва и малкото останали домакински зрители по трибуните, се класира за втория кръг в нидерландския град и ще срещне победителя измежду Холгер Руне и сънародника си Гийс Брауер.

В началните моменти от двубоя интрига до голяма степен липсваше, след като сервиращите властваха изцяло и печелиха безпроблемно своите подавания. В това русло се достигна до прословутия седми гейм, в който Зверев демонстрира класата на ретура си и беше безупречен при размените от основната линия, за да реализира пробив, който впоследствие му позволи необезпокоявано да запише откриващия сет на сметката си.

Стартът на втората част обаче се оказа пагубен за бившия финалист от US Open, който нямаше възможността да разчита на първия си сервис за известен период от време и нидерландецът мълниеносно се поздрави с пробив в актива си. Оттам насетне представянето на начален удар, което ни предостави Грийкспор беше повече от впечатляващо, като той напълно обезличи световния номер 17 и скоропостижно възстанови равенството в отделните сетове.

С настъпването на решителната трета част своебразно срещата започна отначало, като първи до възможности за брейк достигна по-високоранкираният състезател, ала считаният за аутсайдер местен любимец далеч не свали гарда си и отрази три шанса, за да удържи подаването си. Това действие нагледно вдъхнови Грийкспор допълнително и оттам насетне той разчиташе безрезервно на всичките си тенис оръжия, които го изведоха до решителен пробив, дошъл на нула в седмия гейм, за да подпечата броени минути по-късно на начален удар един от най-добрите обрати в своята кариера досега.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов провал за Зверев след завръщането: Допусна обрат срещу световния №61 и отпадна в Ротердам Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | ротердам | талон грийкспор

Коментари





Следвайте ни в Facebook