Нов турнир заема мястото на Мастърса в Мадрид?

от в 14:31 на 05.08.2020
Анисия Стоева

Mutua Madrid Open 2020 стана неотдавнашната жертва в Тура, след като испанските министри на здравеопазването помолиха организаторите на турнира да преразгледат решението си да бъде домакин на събитието сред пандемията. След като размишляваха над същото, отговорните за испанското събитите, насрочено за средата на септември, лица отмениха провеждането на надпреварата.


„Ние дадохме всичко от себе си, за да организираме турнира“- каза директорът на турнира- Фелисиано Лопес. „След първата анулация през май започнахме да работим над септемврийската дата с надеждата да можем да се насладим на първокласен тенис в Кая Магика през тази година, но в крайна сметка това няма да се случи“.


турнир



По този начин се освобождава една седмица между Откритото първенство на САЩ и Откритото първенство на Италия. За да се запълни празнината, от ATP Tour обмислят разсрочване на Generali Open в Кицбюел, Австрия. Събитието от серия ATP 250 в момента е насрочено от 8 до 13 септември, като по този начин технически съвпада с втората седмица на US Open.


турнир


За да избегне това припокриване, ATP обмисля да включи събитието в Кицбюел във ваканционния слот на Мадрид Оупън. Първоначално организаторите на турнира в Австрия се опасяваха, че ще изпуснат елитните играчи на ATP, тъй като те ще се подвизават в Ню Йорк. Сега обаче ситуацията изглежда държи своите позитиви за австрийските организатори.


турнир



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов турнир заема мястото на Мастърса в Мадрид? Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook