Нов удар за Осака: Инкасира сет на нула, разплака се и отпадна в Индиън Уелс

от в 08:29 на 13.03.2022
Калоян Соколов

Наоми Осака имаше трудни моменти в личен план през изминалите месеци, като самата тя неколкократно говори за менталните си проблеми и разкри, че възнамерява да играе по-малко тенис. Това доведе до сериозен срив в класацията на WTA за бившата номер едно, която в момента се намира на незавидната 78-ма позиция в световната ранглиста и прави опит да се завърне към най-добрите си дни, но за момента удря на камък в намеренията си. Днес азиатката трябваше да претърпи поредно разочарование на корта, след като беше надиграна от рускинята Вероник Кудерметова, която изнесе феноменален мач и заслужено сe наложи с 6:0 6:4, за да си осигури среща с квалификантката Мари Бузкова.

Поставената под номер 21 наглед правеше невъзможното и беше по-активната на корта, принуждавайки японката да заеме изцяло дефанзивна позиция. Четирикратната шампионка от Шлема беше подложена на огромен натиск от бързо летящите ретури на Кудерметова и закономерно беше пробита на цели три пъти в хода на откриващия сет, който беше спечелен на нула от по-високоранкираната тенисистка.

Тогава се разигра крайно неприятна ситуация, защото зрител се провикна към корта с цел да уязви Осака, заявявайки как тя не става за нищо и самата Наоми при тежко тези думи, което предизвика сълзи в нейните очи. Все пак това не ѝ попречи да даде всичко от себе си във втората част, където силите бяха далеч по-изравнени, но отново руската състезателка имаше игрово надмощие и съумя да реализира брейк за 4:3, с което си подсигури крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов удар за Осака: Инкасира сет на нула, разплака се и отпадна в Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
wta | вероника кудерметова | индиън уелс | наоми осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook