Нов успех за Шиникова и място в основната схема на Чалънджър турнира във Франция!

от в 15:56 на 06.12.2021
Диана Андреева

Турнирът от серията WTA 125 започна още през вчерашния ден за българската състезателка Изабелла Шиникова, която откри кампанията си с категоричен успех над френска млада надежда. Днес Шиникова отново не допусна да загуби дори и сет в хода на срещата си, с което се класира към основната схема на събитието. Този път в нейна "жертва" се превърна Мартина ди Жузепе, която отстъпи на втората ни ракета за едва 50 минути - 6:3 6:2 в полза на Белла.

Още от началните минути на срещата темпото бе задавано от Шиникова. С безупречните си отгирванаия от форхенд страната Изабелла принуждаваше своята опонентка да допуска грешки, което допълнително улесняваше задачата на българската състезателка. Първият пробив дойде в откриващия сервис гейм на Жузепе, която така и не намери сили да навакса пасива. Впоследствие Шиникова успя да отмъкне за втори път подаването на противничката си, с което безпроблемно прибави първия сет на сметката си. 

Втората част се разви дори още по-категорично. Шиникова се отскубна напред в резултата с 3:0, което сякаш допълнително обезкуражи нейната опонентка. Жузепе все по-рядко си опитваше да противодейства на интелигентната игра на Изабелла и в крайна сметка успехът отиде на сметката на българката, която продължава уверено напред към основната схема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов успех за Шиникова и място в основната схема на Чалънджър турнира във Франция! Диана Андреева
Теми:  
Български тенис | изабелла шиникова | чалънджър тенис | шиникова

Коментари





Следвайте ни в Facebook