Нова изненада при жените в Токио: Световната номер три напусна турнира

от в 11:08 на 26.07.2021
Диана Андреева

Арина Сабаленка се намира във върхова форма през сезон 2021, а именно на това се дължат и сериозните очаквания към нея, които всички тенис почитатели имаха преди началото на Олимпийските игри в Токио. Представителката на Беларус напусна надпреварата още във втори кръг, след като допусна неочаквано поражение от Дона Векич. В един истински оспорван двубой Векич успя да се поздрави с крайната победа след 6:4 3:6 7:6(3) и по този начин намери място в 1/8-финалната фаза на събитието. 

Следващото препятствие за световната номер 50 е Елена Рибакина. Намиращата се в страхотна форма казахстанка записа две убедителни победи на старта, а ако иска да запази шансовете си за спечелване на медал от Олимпийските игри, което както самата тя наскоро сподели в интервю, че е нейна детска мечта, ще трябва да се справи със съпротивата на Векич. 

За да надиграе своята опонентка, Векич бе неведнъж притисната до ръба. Дона бе принудена да играе на възможно най-високо ниво, с цел да окаже нужната съпротива на своята опонентка. След като възвърна паритета в отделните части, Сабаленка бе далеч по-уверената състезателка на корта и изцяло диктуваше темпото. Арина дори имаше аванс от 4:2 в решителния трети сет, но хърватката за пореден път показа, че никога не се предава и реализира обрат, с което намери място в следващия кръг. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова изненада при жените в Токио: Световната номер три напусна турнира Диана Андреева
Теми:  
Арина Сабаленка | дона векич | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook