Нова изненада: Свитолина бе елиминирана от специалистка на двойки!

от в 14:30 на 05.06.2021
Мирела Николова

Една от фаворитките за титлата на Откритото първенство на Франция през тази година Елина Свитолина трябваше да се сбогува с надпреварата още в трети кръг, след като загуби от световната №7 в ранглистата на двойки Барбора Крейчикова. Чехкинята демонстрира изключително солидна игра от основната линия и нанизвайки цели 37 уинъра в хода на двубоя, елиминира Свитолина след 6:3 6:2, като така си гарантира място в осминафиналите, където ще се изправи срещу Слоун Стивънс.

Още от началните минути на срещата си пролича мотивацията, с която излезе Крейчикова на корта. Тя пласираше ударите си дълбоко в половината на своята съперничка и реализира пробив в най-ранния възможен момент. Представителката на Чехия не съумя да запази дълго високото си ниво на игра и след серия от пропуски в четвъртия гейм допусна изравняване на резултата. Това обаче не ѝ попречи да продължи да поставя под напрежение подаванията на Свитолина и в Тилдъновия гейм световната №33 отново осъществи брейк. Последва меко казано маратонски сервис гейм на чехкинята, продължил над 20 минути, в който тя трябваше да спасява 4 брейкбола, но показа здрави нерви и в крайна сметка измъкна подаването си, а след втори пробив се поздрави с успеха в дебютния сет.

Втората част стартира с поредица от 3 разменени брейка, от която победител излезе Крейчикова. Тя продължи да доминира над по-високоранкираната си опонентка във всеки аспект от играта, като разнообразяваше разиграванията с подсечени удари и перфектно изградени атаки към мрежата. Барбора феноменално се възползваше от слабостите в играта на Елина и умело дочакваше правилния момент да нанесе уинър. Именно тази тактика на чехкинята ѝ помогна да дублира аванса си от пробив и по този начин да затвори срещата в своя полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова изненада: Свитолина бе елиминирана от специалистка на двойки! Мирела Николова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | елина свитолина | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook