Нова изненада в Лондон: Синер е аут от Уимбълдън след четирисетова битка!

от в 20:39 на 28.06.2021
Мирела Николова

Поставеният под номер 19 Яник Синер последва съдбата на Стефанос Циципас от по-рано и се сбогува с тазгодишния Уимбълдън още на старта. Младият италианец имаше срещу себе си винаги опасният и готов за подвизи Мартон Фучович, който показа изключително солидна игра в хода на двубоя и се поздрави с крайния успех - 5:7 6:3 7:5 6:3, и в следващата фаза ще се изправи срещу Иржи Весели.

В откриващите минути на срещата двамата тенисисти си размениха общо 4 пробива, като проблемите и на двамата идваха от неубедителното им второ подаване. Унгарецът допускаше голям брой непредизвикани грешки в началото на двубоя, след което успя да стабилзира играта си, преди пропуските му отново да напомнят за себе си в най-неподходящия момент. При 6:5 в полза на италианеца Фучович изпита известни колебания от начален удар, от които Синер моментално се възползва, за да поведе в общия резултат.

Във втория сет унгарецът бе този, който първи реализира пробив за 3:2. Устремът му продължи и той постави под напрежение и следващото подаване на своя опонент. Седмият гейм се превърна в истински тенис маратон, тъй като продължи над 10 минути, и макар младокът да даде всичко от себе си, за да опази подаването си, офанзивната игра на Фучович даде своя резултат и той дублира аванса си от брейк, повеждайки с 5:2. Оттам нататък връщане назад за Синер нямаше и паритетът в отделните части бе възвърнат. 

Третият сет стартира с нов маратонски гейм, в който Фучович демонстрира страхотни качества в близост до мрежата и съумя да опази подаването си. Нови трудности за унгареца се появиха в Тилдъновия гейм, когато сервисът му отново бе застрашен, но след серия от перфектно пласирани начални удари той успя да неутрализира опасността и да запази равенството. Точно когато изглеждаше, че тайбрекът е неизбежен, играта на Синер претърпя спад и той инкасира брейк в последния възможен момент, като с това предаде и частта.

Четвъртият сет се превърна в истински фестивал на пробивите. В самото му начало италианецът поведе с брейк, но преднината му веднага бе изгубена след множество неточности от негова страна. В петия гейм Яник се възползва от колебанията на опонента си и отново излезе напред в резултата с пробив, но и този път не за дълго. Ключов за изхода на двубоя се оказа следващият сервис гейм за Синер, в който той изостана с 0:40 и макар да успя да изравни точките, младокът загуби подаването си. Тогава разочарованието си каза думата и той предаде и следващото си подаване, а съвсем скоро загуби и мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова изненада в Лондон: Синер е аут от Уимбълдън след четирисетова битка! Мирела Николова
Теми:  
atp | мартон фучович | Обзори | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook