Нова наказателна акция на шампиона: Медведев продължава да е без загубен сет на US Open!

от в 07:29 на 01.09.2022
Мартин Петков

Даниил Медведев преди точно година постигна най-големия успех в кариерата си, когато във финала на US Open спря похода на Новак Джокович към мечтания Календарен Шлем, поздравявайки се с дебютния си ,,мейджър" трофей. Сега за руснакът предстои по-тежката задача, която е да защити отличието си от Откритото първенство на САЩ, защото в случай, че не достигне мача за титлата, то той ще се сбогува с мястото си на върха в световната ранглиста.

Световният номер едно вече откри победоносно кампанията си в Ню Йорк, като върза "геврек" на местен представител на старта, а през днешния ден запази високото си равнище, за да се поздрави с девети пореден успех във Flushing Meadows. Медведев за пореден път блесна с постоянството и доминацията си на твърдите кортове в САЩ, като не остави шансове на световния номер 58 Артур Риндеркнеш и го надви след малко над два часа на корта - 6:2 7:5 6:3, с което си гарантира в третия етап по пътя към защитата на титлата си да срещне квалификанта намиращ се в серия от 15 поредни победи Ийбинг Ву.

Аутсайдерът стартира безкрайно зле двубоя и допусна четири непредизвикани грешки, за да предаде подаването си, но впоследствие беше близо до това да реализира рибрейк, ала руснакът си послужи с уменията си в близост до мрежата, за да предотврати опасността и поведе с пробив аванс. Доминацията на шампиона се разви значително в идните минути, когато показа невероятната си устойчивост да играе на метри зад основната линия и се поздрави с втори брейк, посредством който изцяло "уби" интригата в сета, записвайки го необезпокоявано на сметката си.

Във втората част наблюдавахме на практика максимума на французина, който сервираше близо до перфектното и в играта му забелязвахме все по-чести излизания на мрежата, с които съумяваше да контрира стила от дъното на корта на фаворита. Медведев от своя страна безпроблемно печелеше началните си удари и след пропуснат брейкбол, дочака своя шанс късно в сета, когато надхитри Риндеркнеш в 11-ия гейм благодарение на невероятни ретури, придружени от скоростта му да се движи по корта, за да оползтвори възможността си за късен пробив и удвои преднината си в общия резултат.

Третата част започна наглед равностойно и двамата състезатели вървяха ръка за ръка, но подаване изпълнено с неточности с безброй неточности на французина го погуби и той предаде сервиса си в актива на руснака. От този момент нататък шампионът дирижираше с още по-голямо самочувствие събитията на корта, за да може посредством втори пробив да затвори срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова наказателна акция на шампиона: Медведев продължава да е без загубен сет на US Open! Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | артур риндеркнех | даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook