Нова наказателна акция на шампиона: Оже-Алиасим се разправи с квалификант в Ротердам

от в 14:30 на 16.02.2023
Валери Андреев

Феликс-Оже Алиасим определено се чувства добре в Ротердам, като шампионът от миналата година продъжлава да играе на изключително високо ниво и днес записа нова убедителна победа. Канадецът достигна до 1/4-финалната фаза на надпреварата без загубен сет, надигравайки квалификанта Грегоар Барер с 6:4 6:3, и в спор за място на полуфиналите ще срещне бившия номер едно Даниил Медведев.

Дебютната част на срещата започна много равностойно, като състезателите поддържаха изключително високо ниво на игра. Двамата с лекота успяваха да вземат откриващите си няколко подавания, а първият по-сериозен тест за Барер дойде при 2:3, когато французинът позволи на миналогодишния шампион да доминира в поредица от разигравания и заслужено фаворитът реализира дебютен брейк в срещата. Последва и мигновено затвърждаване на пробива от страна на Алиасим, след като той пласира няколко отлични сервиса и това изведе го напред с 5:2. 

Все пак това не беше края на сета, защото французинът взе следващия си сервис гейм и впоследствие дори осъществи рибрейк, само че веднага предаде обратно инициативата и закономерно частта отиде в актива на третия поставен. 

Втората част започна доста сходно на първата и нещата вървяха напълно равностойно до 4:3 в полза на квалификанта. Тогава класата на Оже-Алиасим си каза думата и той записа следващите три гейма в актива си, за да затвори двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова наказателна акция на шампиона: Оже-Алиасим се разправи с квалификант в Ротердам Валери Андреев
Теми:  
atp | грегоар барер | Обзори | ротердам | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook