Нова първокласна продукция: Джокович се справи с Хачанов и е на 1/4-финал в Дубай!

от в 18:26 на 23.02.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович най-после е обратно на корта и на този етап не му се налага за ваксинационния си статус, който е главната причина за възможността 20-кратният шампион от Шлема да не участва в част от важните надпревари през сезона. Днес обаче Ноле ясно показа, че дългата пауза не му се е отразила по никакъв начин и се намира във великолепна форма. Джокера изигра показа тенис от най-висока класа, за да преодолее съпротивата на Карен Хачанов с 6:3 7:5 и така се класира за четвъртфиналите на надпреварата в Дубай, където го очаква среща с един измежду Иржи Весели и Роберто Баутиста Агут.

Двамата си размениха по един бързо спечелен сервис гейм, след което световният номер едно взе сериозно надмощие над съперника си и влезе в сериозна серия от спечелени точки. Сърбинът с лекота абсорбираше мощта в ударите на непоставения състезател, който изглеждаше обезсилен и далеч не можеше да разчита на обичайно високия си брой завършващи удари. По този начин Хачанов трябваше да търси различен вариант, за да се противопостави на водача в схемата, само че руснакът дори не се опита да потърси промяна, което позволи на Джокович да се откъсне напред с 4:1 гейма и скоро първият сет отиде в актива на големия фаворит.

Джокович продължи с отличните си изяви, осъществявайки брейк в самото начало на втората част и впоследствие отрази точки за пробив, като вече изглеждаше почти сигурен победител. 260ият в света усети, че вече няма какво да губи и заигра с максимална доза агресия, а рискът се отплати и той се добра до паритет при 4:4. Деветият гейм се превърна в истинско изпитание за руснака, защото началният му удар беше сериозно застрашен, но той удържа на натиска и за пръв имаше преднина в резултата от началото на мача.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където балканецът веднага се сдоби с мини пробив аванс и го поддържаше до 5:2 в своя полза. Тогава дойде ред на непредизвикана грешка от ракетата на Хачанов, която донесе четири поредни мачбола на световния номер едно, ала той се нуждаеше само от един и сложи точка на спора с невероятен завършващ ретур.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова първокласна продукция: Джокович се справи с Хачанов и е на 1/4-финал в Дубай! Калоян Соколов
Теми:  
atp | дубай | карен хачанов | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook