Нова победа и успешно начало на клея: Рибакина съкруши местна любимка на старта в Щутгарт

от в 20:13 на 19.04.2023
Владислав Риждов

Елена Рибакина се наслаждава на един от най-добрите си сезони в Тура. Казахстанката първо достигна до финала на Откритото първенство на Австралия, а след това триумфира и на Мастърс турнира в Индиън Уелс, като бе само на победа от това да постигне "Слънчев дубъл", но серията ѝ бе спряна от Петра Квитова в спора за титлата в Маями. Днес пък световната номер седем даде старт на кампанията си на червено на надпреварата в Щутгарт, където трябваше да се изправи срещу местната представителка Юле Нимайер. Въпреки че бе поставена под напрежение от германката, фаворитката в крайна сметка не позволи да се стигне до изненада и надделя в последователи части - 7:5 6:3.

Силите бяха изравнени в откриващия сет, което бе донякъде изненадващо с оглед формата на двете състезателки. Световната номер 65, която дори не бе записвала сет на сметката си в последните си пет срещи на ниво WTA, отрази точка за пробив в четвъртия гейм, а след това продължи да играе като равна срещу поставената под номер 6 в схемата. Така в самия край, след безупречно изиграни геймове от страна на сервиращите, дойдоха и първите възможности за промяна на паритета. Те бяха на страната на Рибакина, която се възползва от слаб сервис гейм на своята връстничка, завършил с поредната непредизвикана грешка от нейна страна, за да се откъсне напред в общия резултат.

С настъпването на втория сет обаче, Ниймайер показа, че не се е повлияла от лошия край на предходната част, и рано съумя да установи контрол над случващото се. 23-годишната германка спечели осем от първите девет точки, за да поведе с 2:0, а впоследствие авансът ѝ можеше да стане дори още по-изразителен, но шампионката от Уимбълдън не допусна да загуби подаването си за втори път в хода на сета. Именно този гейм изглежда се оказа повратната точка за родената в Москва тенисистка, след като тя мигновено навакса изоставането си и изцяло обърна резултата в своя полза, преди да финишира започнатото по подобаващ начин, записвайки всяка една от последните осем точки на името си. Следващата съперничка на шестата в схемата ще бъде представителката на Бразилия Беатриз Хадад Мая, от която казахстанката загуби по-рано през сезона на турнира в Абу Даби.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова победа и успешно начало на клея: Рибакина съкруши местна любимка на старта в Щутгарт Владислав Риждов
Теми:  
wta | елена рибакина | обзор | тенис турнир в щутгарт | юле нимайер

Коментари





Следвайте ни в Facebook