Нова седмица и нов финал: Нори записа изненадващ успех над Циципас в Акапулко!

от в 05:51 на 26.02.2022
Калоян Соколов

Камерън Нори започна трудно сезона, след като допусна три загуби от също толкова срещи в груповата фаза на ATP Cup, а впоследствие отпадна още на старта на Аустрелиън Оупън. Британецът обаче ясно показа, че отличните му резултатите през миналата година не са били плод на случайност и се върна на победния път, спечелвайки титлата в Делрей Бийч.

Серията на Нори пък се пренесе с пълна сила в Акапулко, където той достигна с лекота до полуфиналите и там постигна изненадващ успех над Стефанос Циципас - 6:4 6:4. Гъркът досега нямаше загубен сет през седмицата и надиграваше съперниците си с огромна лекота, но левичарят го извади напълно от обичайния му ритъм на игра, с което си осигури заслужена победа. Така световният номер 12 си гарантира сблъсъка за трофея, само че в него му предстои да се изправи срещу един измежду състезателите в най-добра форма през 2022-ра, а именно Рафаел Надал и Даниил Медведев.

Срещата стартира с нулево подаване в полза на третия поставен, който печелеше с лекота своите сервис геймове, ала същото важеше изцяло за британеца, чиято статистическа извадка показваше как не е пропуснал нито един от откриващите си 20 първи начални удара в двубоя. В крайна сметка нещата се сведоха до едно трепване на Циципас, което се случи при 4:4 и позволи на Нори да отмъкне първата част.

Световният номер четири заигра много остро във втория сет, но редовно осъществявяше нечист контакт с топката и допускаше огромен брой непредизвикани грешки. Гъркът нямаше никакъв ритъм от основната линия, докато по-нискоранкираният състезател продължаваше да е изключително стабилен и изкарваше опонента си извън баланс чрез изпълнения с най-различна скорост и дълбочина.

Все пак миналогодишният финалист не се предаваше и достигна до точка за пробив, която пропиля със сбъркан форхенд по правата и впоследствие сам се оказа в положение да брани сервиса си. Връщане назад за Циципас обаче нямаше, защото шампионът от Индиън Уелс впечатли със завидна ефективност и веднага се възползва от отворилата се възможност, за да си подпечата успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова седмица и нов финал: Нори записа изненадващ успех над Циципас в Акапулко! Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | камерън нори | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook