Нова седмица и ново избухване от Кирьос, което му коства наказателен пробив

от в 09:18 на 10.04.2022
Калоян Соколов

Завръщането на Ник Кирьос без съмнение доведе до множество интересни мачове и вълнуващи тенис емоции, но нравът на австралиеца отново е главната причина за неговите поражения на корта. Канберецът трябваше да заплати солидни глоби на двата Мастърса в САЩ, където в Индиън Уелс беше близо до това да удари един от подавачите със своята ракета, а в Маями влезе в сериозни спорове с главния арбитър Карлос Бернардеш и многократно обиди начина му на работа, което накара бразилецът да го санкционира с наказателен гейм.

Гневът на Ник се пренесе с пълни сили и в Хюстън, където той се класира за първия си полуфинал на клей от четири години насам. Там обаче трябваше да се сблъска с гиганта Райли Опелка, чийто начален удар се превърна в непреодолимо препятствие за Кирьос и местният представител спечели първия сет, а във втората част отново съумя да си осигури пробив преднина.

Изведнъж бившият номер 13 повиши значително своето равнище, за да осъществи моментален рибрейк, а след това изглеждаше, че е на път дори да поведе в геймове. Тогава главният съдия не видя очевиден аут от страна на Опелка и разиграването приключи с успех на американеца, а това опъна до краен предел нервите на австралиеца, който не можеше да повярва на тази грешка и искаше да обжалва.

Системата за видеоповторение обаче не беше налична, като самият главен съдия си призна, че можеше да не е видял добре въпросната ситуация. Последваха серия нецензурни изрази от страна на непоставения играч. Тези изблици принудиха съдията на стола да присъди наказателна точка, която беше с цената на пробив и така гигантът получи шанс да сервира за успеха. Канберецът пък абсолютно демонстративно не се опита да посреща нито един от сервисите в последния гейм и закономерно напусна турнира.

Самият Кирьос не изчака дълго, докато изрази своето възмущение от случилото се, споделяйки следното в социалните медии:

"Хахаха, отново се случва на мен. Съдиите започват прекалено често да допускат грешки. Много тенисисти останаха недоволни от тяхното представяне през седмицата. Повече наказания? Какво ще кажете за нови арбитри? Полуфинален мач на клей и получавам отговор от съдията, че не е проследил топката, когато резултатът е 5:5" - написа възмутеният състезател.

Сега австралиецът ще си вземе дълга почивка от турнирите и ще го видим обратно на корта за началото на тревния сезон, където ще открие кампанията си  участие в Щутгарт (4-12 юни).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова седмица и ново избухване от Кирьос, което му коства наказателен пробив Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос | хюстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook