Нова седмица, но стар шампион: Пореден трофей за Каспър Рууд през сезона!

от в 15:08 на 25.07.2021
Калоян Соколов

Каспър Рууд продължава с невероятното си представяне на клей през сезона, като днес завоюва своята трета титла през календарната година, спечелвайки ATP 250 надпреварата в Гщаад! Това е втора поредна седмица, в която норвежецът завоюва трофей, тъй като миналата неделя картинката бе подобна и в Бощад, а така скандинавецът ще може да оформи своеобразен хеттрик, защото от понеделник стартира участие на турнира в Кицбюел, където е водач на схемата.

Днешният финал се разви напълно безметежно за световния номер 14, който не остави шансове на младия Уго Гастон и надделя с крайното 6:3 6:2. Всъщност аутсайдерът имаше отлична възможност в откриващия сервис гейм на опонента си, след като достигна до три точки за пробив, ала не можа да капитализира нито една от тях и на свой ред допусна брейк, което бързо наклони везните в полза на третия поставен и скоро първият сет беше в актива му.

Втората част се превърна в истински маратон, а двамата изпитваха огромни трудности на начален удар, само че Гастон продължаваше с лека ръка да пропилява шансовете си и закономерно бе наказан от по-опитния си съперник. Така норвежецът продължава да прави уверени стъпки към дебют в топ 10, докато неговият подгласник ще се изкачи до своята рекордна 132-ра позиция в подреждането.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова седмица, но стар шампион: Пореден трофей за Каспър Рууд през сезона! Калоян Соколов
Теми:  
atp | гщаад | каспър рууд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook