Нова сензация: Световната номер 85 отстрани бивша шампионка от Шлема!

от в 19:35 на 31.05.2021
Диана Андреева

Бианка Андрееску безспорно е една от най-талантливите тенисистки в Тура и не случайно канадката вече има зад гърба си титла от Големия шлем, която дойде още в дебютното й участие в основната схема на US Open. Но серия от контузии измъчват Бианка и са причината тя да си взима продължителни почивки, след които трудно навлиза във форма. Такава е ситуацията и към момента за световната номер седем. Тя взе участие само в един турнир на червени кортове преди началото на Ролан Гарос, а по-рано днес откри кампанията си в Париж, ала неуспешно. 

Андрееску отстъпи след трисетов сблъсък на Тамара Зиданшек. Канадката изигра един много неубедителен мач, изпълнен с непредизвикани грешки и проблеми на сервис. Слабата игра на Бианка е причината в най-дългия до момента мач на Ролан Гарос 2021 Зиданшек да се поздрави  с успех - 6:7(1) 7:6(2) 9:2. Следващото препятствие по пътя на световната номер 85 е Мадисън Бренгл. Двете до момента не са се срещали, но предстои да се изправят една срещу друга в идващите дни, а победителката ще намери място в 1/16-ина финалната фаза на надпреварата.

Но победата на Зиданшек не идва толкова изненадващо, макар и Андрееску да се намира в топ 10 на WTA ранглистата. До момента през сезон 2021 тя показва впечатляваща игра и заслужено си изгради име в Тура. Череваната настилка много допада на представителката на Словения, но дали тя ще пренесе представянето си и в следващите фази на турнира, предстои да разберем. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова сензация: Световната номер 85 отстрани бивша шампионка от Шлема! Диана Андреева
Теми:  
бианка андрееску | мадисън бренгъл | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook