Нова сензация на Уимбълдън, тайванка изхвърли Халеп от турнира

от в 17:29 на 07.07.2018
Калоян Пламенов

Лидерката в световната ранглиста на женския тенис Симона Халеп шокиращо отпадна още в третия кръг на Уимбълдън. Тя загуби от тайванката Су-Вей Сие, която стигна до успеха след 3:6, 6:4, 7:5 за 2 часа и 21 минути игра. Все пак румънката ще си запази лидерската позиция в световния тенис и след турнира, въпреки ранното поражение.

Това е поредното изненадващо ранно отпадане на топ тенисистка от турнира, след като до момента надпреварата напуснаха Слоун Стивънс, Винъс Уилямс, Елина Свитолина, Петра Квитова, Мария Шарапова, Виктория Азаренка, Каролина Вожняцки и настоящата шампионка Гарбине Мугуруса.

Началото на мача изобщо не предвещаваше подобен завършек. Халеп и Сие си размениха по два пробива преди румънката да поведе 3:2 преди румънката да установи контрол.

Вторият сет започна добре за Сие и тайванката проби в третия гейм, но Халеп изравни. Все пак азиатката стигна до нов пробив в деветия гейм и след това си взе с лекота подаването, за да спечели сета.

В третия сет Халеп проби на старта и дръпна с 2:0 гейма, а по-късно водеше 5:3 тя сервираше за мача, но бе пробита. В десетия гейм Симона изпусна мачбол при сервис на своята противничка. В крайна сметка Сие направи серия от четири гейма на сметката си и приключи двубоя.

Познай мачовете от Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

 

Оцени тази статия:
Нова сензация на Уимбълдън, тайванка изхвърли Халеп от турнира Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на великобритания | симона халеп | су вей сие | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook