Нова солена санкция за Кирьос: Глобите му от US Open надхвърлиха 30 хиляди долара

от в 15:44 на 08.09.2022
Мирела Николова

През настоящия сезон Ник Кирьос несъмнено изживява най-силния период в кариерата си, като самият той на няколко пъти заяви, че за първи път през живота си се отнася професионално към тениса. Въпреки добрите си резултати напоследък обаче австралиецът не успява да избяга от образа си на "лошото момче" и избухванията му на корта продължават да бъдат често срещани.

Роденият в Канбера тенисист постигна страхотен успех в осминафиналите на Откритото първенство на САЩ, отстранявайки световния №1 Даниил Медведев, което го превърна в основен фаворит за титлата особено след отпадането и на Рафаел Надал. Надеждите му обаче бързо бяха попарени от Карен Хачанов, който нанесе една от най-болезнените загуби на Кирьос, надвивайки го в петсетова драма на четвъртфиналите.

Осъзнавайки, че е пропуснал страхотен шанс да извърви пътя до титлата, австралиецът реагира изключително бурно на поражението и счупи две ракети в рамките на само няколко секунди след края на двубоя. Този гневен изблик не остана безнаказан от организаторите, които му наложиха поредната солена глоба от началото на надпреварата. За това си избухване Кирьос бе санкциониран с 14 хиляди долара, което увеличи общата сума от глобите му на US Open 2022 до 32,5 хиляди долара. За сравнение - бившият №13 е заработил 473,2 хиляди общо в надпреварата през този сезон (445 хиляди на сингъл и 28,2 хиляди на двойки).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова солена санкция за Кирьос: Глобите му от US Open надхвърлиха 30 хиляди долара Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook