Нова травма и поредно отказване: Радукану може да пропусне Аустрелиън Оупън

от в 12:04 на 05.01.2023
Калоян Соколов

Ема Радукану навлезе с гръм и трясък в професионалния женски тенис, след като спечели още втория Голям шлем, на който взе участие. Британката постигна истинска сензация на US Open през 2021-ва, превръщайки се в първата тенисистка с "мейджър" титла, която е стартирала участието си от квалификациите. Впоследствие обаче Ема не можа да се справи с очакванията към себе си и миналата кампания се оказа крайно разочароваща за нея. Радукану страдаше от редица травми, смени няколко треньори и в крайна сметка не постигна никакви значими резултати, отпадайки още на старта при защитата на титлата си в Ню Йорк.

20-годишната тенисистка все пак не се обезкуражи и прие философски трудните обстоятелства, като призна как сега най-после ще може да работи по-спокойно. Световната номер 79 проведе много тежка предсезонна подготовка със специалиста Себастиан Сашс, който беше отговорен за златния медал на Белинда Бенчич в Токио, а сега ще помага на талантливата Радукану.

Изглежда, че новото партньорство се отразява добре на британката и тя откри 2023-та с успех над друга от най-добре развиващите се млади тенисистки - Линда Фрухвиртова. Днес пък Радукану излезе в осминафинален сблъсък срещу словачката Виктория Кужмова, но за съжаление на бившата 10-та ракета на света, то нейното участие в състезанието приключи с неприятна травма в областта на глезена и не е ясно дали изобщо ще я видим в Мелбърн, а Кужмова се възползва от отказванвето на съперничката си и ще спори със седмата поставена Данка Ковинич за място във финалната четворка на надпреварата.

Първият сет се превърна в истинска наказателна акция на фаворитката, която не позволи на съперничката си дори да достигне до геймбол и превръщаше всяко едно свое отиграване в същински шедьовър. Така само 26 минути бяха достатъчни на бившата шампионка от US Open да поведе в отделните части и наглед всичко изглеждаше изгубено за квалификантката.

Проблемите за 134-тата в света не спряха дотук и тя трябваше да отразява две точки за пробив в началото на втория сет, но устоя на напрежението и постепенно заигра значително по-солидно, което я изведе напред с 4:2 гейма. Радукану не се предаде и изравни за 5:5, само че вече действаше с твърде голяма доза непостоянство и се стигна до изненадващо изравняване в общия резултат.

Последва медицински таймаут за Ема, защото тя обърна глезена си в края на предходния сет, ала травмата беше прекалено сериозна и последва отказване от страна на 20-годишната състезателка, чието участие на Аустрелиън Оупън е поставено под въпрос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова травма и поредно отказване: Радукану може да пропусне Аустрелиън Оупън Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория кужмова | ема радукану | Обзори | окланд

Коментари





Следвайте ни в Facebook