Нова великолепна победа на Халеп и донесе място сред 1/4-финалистките в Мелбърн

от в 08:18 на 06.01.2022
Диана Андреева

Сезон 2021 не бе сред най-успешните за бившата №1 в ранглистата Симона Халеп, тъй като ѝ се наложи да пропусне значителен брой турнири поради контузии. Новата година обаче започна отлично за нея, а днес тя отново впечатли и вече е сред четвъртфиналистките на надпреварата в Мелбърн. През днешния ден жертва на двукратната шампионка от Шлема стана нейната сънародничка Габриела Елена Русе, която отмъкна едва три гейма в хода на сблъсъка и отстъпи с крайното 6:2 6:1. 

Двубоят бе открит с бърз пробив на сметката на Халеп, но затвърждаването му така и не стана факт, след като фаворитката не достигна до нито един геймбол, преди да инкасира рибрейк. В последвалите минути сервисът на Русе отново бе повече от колеблив и не след дълго тя изоставаше с два брейка и 1:4. Макар че веднъж по-ниско ранкираната румънка успя да отмъкне подаването на Халеп, това не и бе достатъчно и закономерно сетът отиде на сметката на бившата световна номер едно. 

Симона пренесе инерцията си и във втория сет, където отново осъществи ранен брейк, който ѝ даде необходимото спокойствие и от този момент нататък тя изцяло контролираше събитията на корта. Нейната опонентка все по-рядко съумяваше да удържи натиска и макар Русе да показа характер в голяма част от последвалите геймове, то съдбата ѝ бе обречена срещу отлично играещата Халеп, която проби още два пъти и скоро сложи точка на срещата.<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_220106_081839


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова великолепна победа на Халеп и донесе място сред 1/4-финалистките в Мелбърн Диана Андреева
Теми:  
wta | мелбърн | симона халеп | халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook