Нова загуба за Григор (видео)

от в 09:29 на 03.10.2018
Георги Христов

Григор Димитров отпадна в осминафиналите на АТР 500 в Пекин. Световният №55 Душан Лайович го надигра след 6:4, 2:6, 6:4 за час и 51 минути игра. Така Димитров остава само с една победа от месец август насам. Това е едва втора победа за 28-годишния сърбин над играч от топ 10 в 16 срещи.

В следващата фаза Лайович очаква №5 в схемата Кайл Едмънд или Матео Беретини.

От своя страна Гришо ще загуби 135 точки за ранглистата, тъй като миналата година отпадна в полуфиналите от Рафаел Надал в това състезание.

Българинът направи изключително много грешки особено в решителния сет. Григор допусна четири пробива, като и в четирите случая точката за пробив на практика беше подарена от Димитров с двойни грешки.

Срещата започна с пробив за Лайович още в първия гейм. До края на сета Лайович загуби само три точки при свой начален удар и спечели с 6:4. Втория сет започна по-добре и Григор проби във втория гейм, но в петия Лайович успя да върне пробива за 2:3. Последва обаче още един пробив за Гришо, който този път беше затвърден за 5:2. В края на сета беше реализиран и трети пробив от страна на Димитров за 6:2.

За съжаление третата решителна част започна както първата - с пробив за Душан Лайович, като в гейма Григор допусна две двойни грешки, включително на точка за пробив. Димитров изигра отличен шести гейм и върна пробива за 3:3.

При 4:4 обаче Григор изигра нов слаб гейм на начален удар и с поредната си двойна грешка при точка за пробив подари гейма на Лайович. След това Душан не допусна колебание и затвори мача със гейм на нула.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова загуба за Григор (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - душан лайович | душан лайович | тенис | тенис турнир в пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook