Нова звезда на хоризонта: Карлос Алкарас вече не е най-младият тенисист в топ 100

от в 14:26 на 05.04.2023
Мирела Николова

Карлос Алкарас не се нуждаеше от много време, за да се установи сред най-добрите тенисисти в света, като се превърна в един от най-бързопроспериращите играчи в цялата история на тениса, задминавайки по някои показатели дори Големите трима. Той направи дебюта си в топ 100 през пролетта на 2021-ва, дни след като бе навършил 18 години, и от тогава насам неизменно бе най-младият състезател в челната стотица. 

Въпросната серия на вече 19-годишния испанец обаче намери своя край през настоящата седмица, когато талантливият Лука Ван Аш дебютира сред най-добрите сто в света. Младият французин, който е роден на 11 май 2004 г. и е с година и 6 дни по-млад от Карлитос, в неделя завоюва своята втора поредна титла от сериите "Чаланджър", която му донесе ново рекордно класиране и изкачване до №91 в ранглистата, превръщайки го в третия тийнейджър след Карлос Алкарас и Холгер Руне в топ 100.

Длъжни сме да отчетем също така, че прогресът на Ван Аш се дължи изцяло на неговите успехи в надпреварите от по-ниска категория, тъй като до този момент той не е успявал да постигне нито една победа от четири изиграни мача в турнир под егидата на АТР. Французинът ще има възможност да промени негативния си баланс още през тази седмица, защото е част от основната схема на АТР 250 надпреварата в Ещорил. По-късно днес той ще излезе за откриващия си двубой в португалския град, където обаче негов съперник ще бъде световният №24 Алехандро Давидович Фокина, който през миналата година достигна до финалния сблъсък на Мастърса в Монте Карло.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова звезда на хоризонта: Карлос Алкарас вече не е най-младият тенисист в топ 100 Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | лука ван аш | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook