Новак Джокович с още едно голямо дарение, този път в Италия

от в 12:25 на 16.04.2020
Димитър Беловски

Новак Джокович е направил още едно голямо дарение за борбата с коронавируса. Това разкри генералният директор на здравната организация в Бергамо Петер Асембергс.

Сърбинът е дарил 1 милион евро на едно от най-големите огнища на COVID-19 в страната.

Асембергс каза, че никога не са очаквали да видят в банковата си сметка дарение от „толкова престижен човек“.

Генералният директор на местната организация каза, че това е било емоционален момент за него.

„Емоционално беше да прочета името на най-добрия тенисист сред дарителите“.

„Получихме и други важни дарения от целия свят и това ме порази. Това, което ме впечатли беше дарението на №1 в тениса, Новак Джокович, който вече направи голямо дарение за Сърбия. След като е чул за ситуацията в област Ломбардия и провинция Бергамо е решил да помисли и за нас също. За мен той е прекрасен човек,“ каза Асембергс.

Връзката на Джокович с Италия е силна. Сърбинът 9 пъти е достигал до финалите на Мастърса в Рим, а е спечелил титлата 4 пъти. През 2008 сърбинът спечели първата си Мастърс 1000 титла на клей, когато е само на 20 години.

„Рим е втори дом за мен. Чувствам се като италианец. Виждам, че хората тук ме гледат с позитивна енергия. Имам и много приятели тук,“ каза Джокович миналата година в интервю за La Repubblica.

Както е известно това е третото дарение на Джокович с борбата с коронавируса. Той дари също пари в родната си Сърбия, а освен това дари също и за Испания, включвайки се в кампанията на Рафа Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович с още едно голямо дарение, този път в Италия Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook