Новак Джокович е кралят на Мелбърн (видео)

от в 15:00 на 02.02.2020
Павел Димитров

Новак Джокович е новият-стар шампион на Australian Open. Сърбинът победи австриеца Доминик Тийм в много оспорван мач с 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 в тазгодишния финал при мъжете и триумфира с трофея "Норман Брукс" за рекорден осми път.

Първият сет започна с ранен пробив за Джокера, който го задържа до 4:2. В седмия гейм обаче Ноле се пропука и загуби подаването си - 4:3. В следващия гейм Доминик затвърди пробива, но когато сервираше за 5:5 нервите му не издържаха, Джокович го проби за втори път, което означаваше, че повежда с 1-0 сета. 

Във втората част картината на корта се промени - Новак започна да допуска много грешки, изглеждаше разколебан в действията си и логично допусна брейк още във втория си сервис гейм. Към края на сета той успя да го върне - 4:4. Веднага след това обаче Тийм направи рибрейк за 5:4 в негова полза. Когато сервираше за сета, австриецът запази хладнокръвие спечели на 15 и изравни резултата.

Третата част се превърна в истински кошмар за втората ракета в света. Ноле загуби на два пъти подаването си, показваше изключителна нервност и раздразнение при почти всяко разиграване, което неминуемо доведе до нов сет в актива на австриеца - 2-1.

В четвъртата част сякаш срещу Тийм имаше друг играч, напълно различен от този, който спореше с него в последните два сета. Джокович беше изключително стабилен на свой сервис, нямаше и помен от непредизвиканите грешки, а всичко това даде отражение и върху резултата в осмия гейм. Тогава Ноле проби на 30, след това в деветия гейм затвърди брейка и изравни резултата - 2-2.

В последната част Новак ясно показа, че днес е излезнал да спечели осмата си титла от Australian Open и няма как Доминик Тийм, да е пречка за това. Ударите на сърбина бяха изключително прецизни, докато Тийм, явно изнервен от изпуснатата преднина, започна да греши все по-често. Във втория сервис гейм тези грешки се оказаха фатални за него, след като допусна пробив, който той не можа да върне до края на сета, което му коства мечтата за първа титла от Големия шлем.

Спечеленият финал ще помогне на Новак да се върне на първото място в ранглистата, като той ще измести от него Рафаел Надал при обновяването ѝ в понеделник.

    


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович е кралят на Мелбърн (видео) Павел Димитров
Теми:  
australian open | доминик тийм | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook