Новак Джокович коментира победата на Яник Синер над Андрей Рубльов

от в 13:43 на 24.04.2021
Владислав Риждов

Във вчерашния ден Яник Синер завоюва своята четвърта победа над тенисист от топ 10, за да се класира за полуфиналите в Барселона. Италианецът победи третия поставен в схемата Андрей Рубльов с резултат 6:2 7:6(6). Новак Джокович, който също се класира за полуфиналите на турнира в Белград, коментира двубоя между двете млади звезди. Интересно е, че италианският тийнейджър играе за първи път в Барселона, а вчера се превърна в най-младия играч след Рафаел Надал през 2005 г., който достига до полуфиналите на надпреварата.

В своята пресконференция след победата си над Миомир Кецманович, световният номер едно отдели време за да коментира и мача между Синер и Рубльов: "Може да се каже, че съм малко изненадан. Рубльов играе изключително добре и е един от най-добрите в момента. От друг страна, всички знаем, че Синер има способността да играе изключително добре срещу най-добрите играчи, така че победата му не е толкова изненадваща".

В добавка, Джокович отличи зрелостта на Синер, която той излъчва на корта: "В Монте Карло видях начина, по който той играе. Успях да спечеля мача, но той удряше топката много добре. Италия има добро бъдеще в тенис, това е сигурно".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович коментира победата на Яник Синер над Андрей Рубльов Владислав Риждов
Теми:  
новак джокович | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook