Новак Джокович направи голямо дарение на болница в Сърбия

от в 18:24 на 18.12.2020
Диана Андреева

Модерното устройство Canon CT бе дарено през вчерашния ден на Клиничния болничен център Dragiša Mišović в Сърбия. Благодарение на възможността си за ефективно белодробно изобразяване с висока разделителна способност, уредът ще спомогне за ускоряване на диагностиката на пациенти с COVID-19.

Скенерът, който струва 210 000 евро, е дарен от фондацията на Новак Джокович, а световният номер едно лично благодари на здравните работници:

„Наясно сме, че епидемиологичната ситуация е все още нестабилна и че здравната система не само на нашата страна, но и на целия регион е под голям натиск, така че е необходимо да ги подкрепяме. Благодаря на всички медици, които се трудят в извънредни обстоятелства от почти десет месеца и се борят за всички нас.

От началото на пандемията наблюдаваме ситуацията на място и в сътрудничество с Министерството на здравеопазването се опитахме да реагираме бързо и да окажем помощ на онези, които се нуждаеха най-много от нея.

С тази пандемия на всички ни стана ясно колко е важно да сме готови и оборудвани за предизвикателства и се надяваме, че този скенер, както и цялото друго дарено оборудване, ще улесни работата на здравните работници и ще укрепи допълнително нашите здравни институции.“, завърши Новак.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович направи голямо дарение на болница в Сърбия Диана Андреева
Теми:  
новак джокович | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook