Новак Джокович заслужи Laureus за Спортист на годината (видео)

от в 22:28 на 18.04.2016
Теодор Кафеджиев

Световният №1 Новак Джокович получи престижната награда Laureus за "Спортист на годината" за втори пореден път след цялостното си представяне през 2015-а година.

Той успя да се пребори в конкуренцията на носителя на "Златната топка" Лионел Меси, Люис Хамилтън, Стеф Къри, Джордан Спайет и Юсейн Болт.

По време на церемонията отличен посмъртно бе и легендарният холандски футболист и треньор Йохан Кройф, чиято награда взе сина му Жорди.

Сред наградените от 2000-а година насам са Юсейн Болт, Михаел Шумахер, Роджър Федерер, Люис Хамилтън, Рафаел Надал, Роналдо, Елена Исинбаева, Зинедин Зидан и други.


Виж още:

Връчването на наградите Laureus в снимки


До момента Роджър Федерер четири пъти е печелил това отличие и е рекордьор. С по три са Джокович и Юсейн Болт. Михаел Шумахер и Тайгър Уудс са с по 2 пъти.

При награждаването Джокович посвети наградата на Ники Лауда и Йохан Кройф. "За мен е огромна чест да получа подобно признание и такава престижна награда. Горд съм, но всичко това нямаше да е възможно без страхотния ми екип. Благодарение на техните жертви имам възможност да постигна своите мечти. За мен е чест да бъда сред толкова велики спортисти тази вечер тук."

Виж още:

Серина Уилямс взе Laureus за Спортистка на годината


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович заслужи Laureus за Спортист на годината (видео) Теодор Кафеджиев
Теми:  
laureus | новак джокович | спорт

Коментари





Следвайте ни в Facebook