Нови усложнения за Джокович: Ваксините стават задължителни и на Ролан Гарос

от в 13:33 на 17.01.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да изживее един от най-тежките моменти в своя живот, след като австралийската му виза беше окончателно анулирана от съда и така световният номер едно беше принуден да се прибере обратно в Сърбия, губейки възможност да защитава титлата си на Аустрелиън Оупън и поне засега той няма как да излезе еднолично на върха по брой спечелени титли от Големия шлем.

Проблемите на Ноле обаче не спират дотук, защото мерките във Франция също се затягат значително и от днес ваксинирането става задължително условие, за да бъде допуснат даден спортист до състезание на територията на страната. Това не беше така до съвсем скоро и дори министърката на спорта увери, че Джокович би могъл да се състезава на Ролан Гарос напълно свободно, само че премиерът Еманюел Макрон сам призна как иска да усложни максимално животът на всеки един без поставена ваксина и вече това намерение на правителството е в ход.

Това поставя лидерът в ранглистата пред изключително трудно за него решение, защото ще му се наложи да пропусне множество на брой надпревари, ако не се имунизира против COVID-19 и кариерата му може да се окаже в опасност. Все пак до Откритото първенство на Франция ни делят повече от четири месеца и много неща могат да се променят дотогава.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нови усложнения за Джокович: Ваксините стават задължителни и на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | ваксини | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook