Нови затруднения за Джокович: Отказана виза не му позволява да влезе в Австралия!

от в 15:16 на 05.01.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден един от най-обсъжданите казуси намери своята развръзка, след като Новак Джокович потвърди, че ще пътува за Австралия и ще вземе участие в първия за годината турнир от Големия шлем посредством медицинско изключение. От самото начало Ноле бе изразил категоричната си позиция против ваксините, но въпреки множеството спекулации относно присъствието му в Мелбърн, по всичко изглеждаше, че участието на деветкратния шампион на Аустрелиън Оупън е сигурно. 

Сега обаче стана ясно, че затрудненията за сърбина продължават, тъй като проблем с визата постави под съмнение влизането на Новак Джокович в Австралия. Правителството на щата Виктория късно вечерта е отхвърлило молбата за виза на световния номер 1 часове преди той да кацне в Мелбърн.

Оказва се, че екипът на Джокович е подал грешен тип виза, с която не се позволява медицинско изключение за неваксиниран, и в резултат на това граничните сили са потърсили съдействие от правителството на щата Виктория, за да улеснят влизането на сърбина, но молбата за виза бива отхвърлена от властите. 

Служителите на граничните сили имат право да допуснат Джокович в страната въпреки хода на правителството, като вероятно той ще получи разрешение да слезе от самолета си и да влезе в Мелбърн, съобщава още австралийското издание The Age. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нови затруднения за Джокович: Отказана виза не му позволява да влезе в Австралия! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | казусът джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook