Новият №1 Джейми Мъри: Никога не съм завиждал на Анди

от в 19:16 на 31.03.2016
Tennis.bg

Братът на Анди Мъри - Джейми Мъри спечели Откритото първенство на Австралия и след цялостното си представяне за 2016-а от този понеделник, оглави световната ранглиста при двойките.

"Това е огромно постижение. Не са много играчите, които могат да се похвалят с нещо подобно и то в ерата на братята Брайън. В последната година обаче резултатите ми са доста стабилни. Да спечелиш даден турнир е едно, но съвсем друго е да покажеш последователни резултати във всичките 12 месеца.

"Беше много странно. Загубих в Маями в събота вечерта, а на следващия ден отидохме с жена ми в Сарасота при роднини. Изведнъж по телефона ми заваляха поздравления. Вложих много усилия и направих доста жертви, така че това е приятен момент," заяви Джейми.

30-годишният Мъри става първият представител на Великобритания достигал до №1 в Откритата ера на играта. Той подобри постижението на брат си Анди, който максимум е бил №2. Разбира се Анди има на своята сметка две титли от Големия шлем и титла от Олимпийски игри.

"Никога не съм завиждал на Анди. Старал съм се да изградя свой път и това да ми служи като позитивен пример," допълни още Мъри-старши, който е 48-ият играч оглавил ранглистата при дуетите на АТР.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новият №1 Джейми Мъри: Никога не съм завиждал на Анди Tennis.bg
Теми:  
анди мъри | джейми мъри | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook