Новият календар: Sofia Open ще се състои 2 пъти за 4 месеца, три Мастърса с нов формат

от в 19:58 на 09.06.2022
Мирела Николова

През днешния ден от АТР публикуваха официалния тенис календар за 2023 година, като се наблюдават значителни нововъведения. Едно от тях касае пряко българските почитатели на тениса, тъй като в програмата е предвидено турнирът в София отново да се провежда в началото на сезона, както беше в първите четири издания на надпреварата. Според обявения календар Sofia Open ще се състои в седмицата след Аустрелиън Оупън (30 януари - 5 февруари 2023).

Любопитно е да се отбележи и че тазгодишното издание на надпреварата ще се проведе по-късно тази есен (26 септември - 2 октомври 2022), което означава, че ще имаме възможност да наблюдаваме на живо някои от звездите на световния тенис 2 пъти в рамките на 4 месеца.

Друга важна разлика е, че от следващия сезон в календара на АТР ще присъстват 5 турнира от сериите "Мастърс 1000", които ще продължат две седмици. Досега такива бяха единствено състезанията в Индиън Уелс и Маями, но през 2023-та със същата продължителност ще бъдат надпреварите в Мадрид, Рим и Шанхай, което се налага поради факта, че схемите им ще се състоят от 96 тенисисти вместо 56, както бе досега. 

Това е причина за още няколко корекции, свързани с преместването на АТР 250 турнира в Ещорил, който ще се състои в същата седмица като тези в Хюстън и Маракеш, както и промяна в провеждането на надпреварата в Мюнхен, която ще се играе по същото време като състезанията в Барселона и Белград.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новият календар: Sofia Open ще се състои 2 пъти за 4 месеца, три Мастърса с нов формат Мирела Николова
Теми:  
atp | календар | мадрид | рим | софия оупън | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook