Новият жребий на Григор: Стартира от 2-ри кръг; възможен е откриващ мач с Гофен

от в 09:13 на 10.03.2022
Калоян Соколов

През вчерашния ден Новак Джокович сам оповести, че няма да вземе участие на Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, защото се изисква задължителна ваксинация за целта, а сърбинът не е готов на такава крачка и е преценил да не пътува до САЩ. Въпросната информация обаче стана публично достояние едва след жребия за първия от тези турнири, като Ноле вече фигурираше в основната схема на събитието и това доведе до сериозен дисбаланс в съотношението на силите, защото долната половина стана значително по-слабата от двете.

Все пак добрите новини за феновете на българския тенис не липсват, тъй като Григор Димитров беше в ролята на най-висококласирания непоставен и сега ще заеме именно мястото на 20-кратния шампион от Шлема, превръщайки се в поставен под номер две. Така българинът пропуска откриващия кръг и преминава директно към следващия етап на надпреварата, където има вероятност да срещне близкия си приятел Давид Гофен, който е в поредица от цели четири поредни загуби и определено няма да му бъде лесно да преодолее коравия австралиец Джордън Томпсън.

Впоследствие първата ни ракета би могъл да премери сили с един измежду непредсказуемия Александър Бублик и бившия номер едно Анди Мъри, докато сред вариантите за осминафинални съперници са Диего Шварцман и Джон Иснър. Най-сериозното име в тази четвъртина пък е това на намиращия се в серия от 9 поредни победи Андрей Рубльов, а в същата половина място още намериха Александър Зверев и Матео Беретини.

Ето я и обновената схема на състезанието


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новият жребий на Григор: Стартира от 2-ри кръг; възможен е откриващ мач с Гофен Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | бгтенис | григор димитров | давид гофен | жребий | индиън уелс | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook