Новите специалисти на двойки: Джокович и партньорът му са на финал в Майорка!

от в 16:33 на 24.06.2021
Мирела Николова

Новак Джокович и Карлос Гомес-Ерера са финалисти на двойковата надпревара в Майорка! Тандемът, сформиран само няколко дни преди старта на турнира, през вчерашния ден надделя над водачите в схемата Марсел Гранойерс и Орасио Себайос, а днес се справиха с друго доказало се дуо - това на Оливер Марах и Айсам-Ал-Хак Куреши. Джокович и Гомес изнесоха нов силен двубой, демонстрирайки видимо подобрение в синхрона си и се поздравиха с двусетов успех - 6:3 7:6(4), който ги изстреля на финала.

Срещата стартира с леко преимущество на страната на Марах и Куреши, които бяха първите, сдобили се с възможности за пробив. Те обаче така и не бяха материализирани, а даже напротив - именно опитният тандем инкасира брейк в шестия гейм след страхотни изяви на световния №1 на мрежата. Този пробив бе и решаващият за изхода на сета, тъй като сърбинът и неговият партньор бяха непоколебими от сервис линията и не оставиха шансове на опонентите си.

Втората част се развиваше изключително равностойно, като брейкболите в чието и да било подаване отсъстваха. Ноле сервираше на изключително високо ниво, като до средата на втория сет той нямаше нито една загубена точка на свой начален удар. Паритетът се запази до 6:6 гейма, което преподпредели развръзката на сета да бъде решена в тайбрек. Там сръбско-испанският тандем набързо поведе в резултата с 5:2 и съвсем скоро бе сложена точка на двубоя. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новите специалисти на двойки: Джокович и партньорът му са на финал в Майорка! Мирела Николова
Теми:  
atp | Двойки | майорка | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook