Ново разкритие по случая с Джокович: Представил е фалшив документ за COVID-19?

от в 11:28 на 08.01.2022
Диана Андреева

Темата за влизането на Новак Джокович в Австралия е сред най-обсъжданите в световен мащаб през последните два дни, след като бе взето решение от австралийските власти да депортират световния №1. Сърбинът не бе допуснат да влезе в Австралия, тъй като правителството на щата Виктория отказва да го допусне на австралийска територия поради факта, че не е ваксиниран, а документите, които е представил, и издаденото му медицинско изключение не са достатъчни.

Хората се питаха какво всъщност е медицинското изключение, което би позволило на Джокович да участва на Australian Open, а най-после отговорът на въпросния казус бе обявен публично. Адвокатите на световния номер едно разкриха, че той е преболедувал COVID-19 в средата на месец декември 2021-а година. Същевременно бе разкрит и нов проблем по казуса с Новак Джокович, за който по-подробно можете да прочетете в следния материал.

Отговорните по случая лица поставят под съмнение достоверността на документа, удостоверяващ преболедуването на Джокович, макар и това да не попада в медицинските изключения, позволяващи на състезатели без ваксина да пристигат на австралийска земя. Според информацията, сърбинът е дал положителна проба за коронавирус на 16 декември, но пък на следващия ден е присъствал на церемония по награждаване на деца в Новак Джокович Тенис Център. Снимките на подрастващите таланти са из социалните мрежи, което със сигурност усложнява ситуацията за адвокатите на 20-кратния шампион от Шлема, които са принудени да докажат по един или друг начин, че Ноле наистина е преминал през заразата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново разкритие по случая с Джокович: Представил е фалшив документ за COVID-19? Диана Андреева
Теми:  
Tennis Australia | Австралия | джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook