Ново разочарование: Осака бе бледа сянка на себе си и напусна Синсинати още на старта

от в 18:59 на 16.08.2022
Мирела Николова

Наоми Осака реши да пропусне целия сезон на трева през тази година и отсъства от корта в продължение на повече от два месеца, преди да постави начало на сезона си на хард в Северна Америка. Дългата пауза обаче дава негативно отражение върху изявите на японката до този момент, тъй като от четири изиграни мача тя е спечелила само един.

След като през миналата седмица бившата №1 в света трябваше да се откаже още в първия си двубой в Торонто заради травма в кръста, днес тя не успя да прескочи и откриващия кръг на WTA 1000 надпреварата в Синсинати и напусна състезанието след двусетово поражение от световната №44 Джан Шуай - 4:6 5:7 след час и 15 минути игра. В битка за място на осминафиналите китайката ще се изправи срещу Екатерина Александрова.

Началото бе кошмарно за Осака, чиито удари рядко намираха очертанията на корта и броят на непредизвиканите ѝ неточности нарастваше непрестанно. Тя допусна пробив още на старта на двубоя след двойна грешка на брейкбол, след което не успя да се възползва от неубедителния сервис на противничката си, за да върне ранния брейк, и скоропостижно Шуай откри сметката си в общия резултат.

Осака продължи да се представя под стандартите си и във втория сет, където не се наблюдаваше каквато и да е промяна в играта ѝ. Пропуските не спряха да валят от нейната ракета, което отново стана причина за ранен пробив и пасив от 1:3. Китайката успяваше да вземе инициативата и диктуваше разиграванията благодарение на отлично насочените си удари, което ѝ помогна да опази безпроблемно преднината си до 5:4.

Сервирайки за крайния успех обаче, световната №44 не се справи с напрежението и допусна да бъде пробита след серия от свои грешки. Въпреки това обаче Шуай побърза да си върне преднината в резултата и съвсем скоро, подпомогната от ниското ниво на игра на Осака, отново осъществи пробив, който този път бе решаващ за изхода на мача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново разочарование: Осака бе бледа сянка на себе си и напусна Синсинати още на старта Мирела Николова
Теми:  
wta | наоми осака | Обзори | синсинати | шуай жанг

Коментари





Следвайте ни в Facebook