Ново тежко изпитание за Григор: Медведев сломи Синер и дели българина от финал във Виена!

от в 18:58 на 28.10.2022
Мартин Петков

Григор Димитров не спира да впечатлява с представянето си на престижния АТР 500 турнир във Виена, като след победа над световния номер 8 Андрей Рубльов се класира за фазата на четвъртфиналите, където през днешния ден надгради с нов успех, дошъл срещу правещия фурор Маркос Гирон, за да стане първият полуфиналист в австрийската столица. В опит да намери място на първи финал в Тура от 2018-а година насам най-добрият ни тенисист ще трябва да премери сили с бившия шампион от US Open - Даниил Медведев, който на свой ред демонстрира отличната си форма, надделявайки в последователни сетове над една от водещите фигури на следващото поколение в лицето на Яник Синер - 6:4 6:2.

В съперничеството между първата ни ракета и руснака откриваме пет сблъсъка, като балансът на победите е 3:2 в полза на световния номер 4, който бива сочен и за фаворит в предстоящата полуфинална схватка, но не трябва да забравяме, че именно Гришо нанесе първо поражение на московчанина след триумфа му на Откритото първенство на САЩ преди година. От тогава датира и последната им среща, когато Димитров на Мастърса в Индиън Уелс записа един от най-добрите обрати в кариерата си, завръщайки се от 4:6 1:4 по пътя към крайния успех в три части, което допълнително прави сблъсъка определящ единия финалист на надпреварата във Виена още по-непредвидим.

В началото на днешния четвъртфинален сблъсък в австрийската столица между двамата бивши шампиони от Sofia Open станахме свидетели на пълна доминация в откриващите минути от Медведев, който умело ръководеше продължителните размени от дъното на корта и си осигури ранен пробив аванс. Нервността в действията на италианеца се забелязваше с просто око в определени моменти от срещата, като той допускаше сериозни неточности в завършващата фаза на атаките си, които му попречиха да достигне шанс за връщане на пасива си, докато през това време топ поставеният в схемата в типичния си монотонен стил трупаше завидно количество точки на сметката си, към която впоследствие причисли и откриващия сет.

Във втората част Синер рискуваше значително повече в опитите си да пробие така всеизвестната защита на бившия номер едно, което произвеждаше множество грешки от ракетата на южнотиролеца. Медведев от своя страна демонстрираше равнището, извело го до всички успехи в кариерата му към този момент, като названието "октопод" по посока руснака придобиваше все по-голям смисъл и носителят на една титла от Шлема спечели шест от последните седем гейма в мача, за да се поздрави с победата, а още по-впечатляващото в случая бе, че не посрещна нито една точка за пробив в хода на целия сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново тежко изпитание за Григор: Медведев сломи Синер и дели българина от финал във Виена! Мартин Петков
Теми:  
atp | виена | григор димитров | даниил медведев | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook