Нур Султан: Топ поставеният Карацев записа поредно ранно отпадане

от в 20:37 на 23.09.2021
Калоян Соколов

Аслан Карацев започна по мечтан начин сезон 2021, като записа първо участие в полуфиналите на турнир от Шлема, а след това завоюва своята дебютна титла в ATP Тура, след като надигра всичките си съперници на надпреварата в Дубай. Руснакът обаче не можа да запази наложените от себе си високи стандарти и записа редица ранни поражения в последните месеци, като този следобед станахме свидетели на поредния такъв случай.

Осетинецът напусна турнира в Нур Султан още на старта, отстъпвайки на талантливия финландец Емил Руусувуори. Младокът бележи сериозен прогрес в хода на годината, а днес нагледно показа колко опасен опонент може действително да бъде и отстрани топ поставения със 7:6(6) 6:4 и така си осигури класиране за четвъртфиналната фаза, където го очаква сблъсък с Иля Ивашка, който почти не познава вкуса на поражението през последните седмици.

Срещата стартира с превес за непоставния играч, чиято защита напълно неутрализираше агресивните изпълнения на световния номер 25. Руусувуори на два пъти се откъсваше с пробив напред, само че показваше колебания на начален удар и Карацев не се свенеше да натисне топката директно от ретур и изведнъж фаворитът обърна нещата до 6:5 в своя полза. 

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където руснакът допусна огромен брой непредизвикани грешки и предаде първия сет почти собственоръчно. Впоследствие скандинавецът изцяло пое контрол върху събитията на корта, макар че отново пропиля взетото си начално предимство в ответната част, но този път пое нещата в свои ръце и съумя да изведе срещата до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нур Султан: Топ поставеният Карацев записа поредно ранно отпадане Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | емил руусувуори | нур султан | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook