Обещание, изпълнено с половин уста: Джокович поздрави сухо новия номер едно

от в 21:57 на 24.02.2022
Мирела Николова

Новак Джокович е рекордьор по брой седмици, прекарани на върха на световната ранглиста, като в понеделник започна своята 361-ва. Той също така се намира в серия от 86 поредни седмици като номер едно, но тя ще бъде прекъсната през идния понеделник, когато Даниил Медведев ще заеме лидерската позиция в класацията на АТР. Това ще стане факт, след като по-рано днес сърбинът допусна поражение на четвъртфиналите на АТР 500 турнира в Дубай и така отстъпи водачеството си на руснака. 

Темата за евентуална рокада на върха бе широко дискутирана напоследък и преди няколко дни самият Джокович бе попитан относно възможността да загуби лидерството си. Тогава белградчанинът заяви, че той ще е първият, който ще поздрави Медведев, ако това се случи, тъй като напълно заслужава да бъде номер едно.

Днес обаче на пресконференцията си след загубата от Иржи Весели 20-кратният носител на титли от Шлема далеч не бе толкова ласкав в думите си и реакцията му спокойно би могла да бъде окачествена като студена, а ето и как точно протече разговорът между журналиста и Ноле:

Журналист: Даниил вече официално е номер едно. Ти каза, че ще бъдеш първият, който ще го поздрави.

Джокович: Поздравления (смее се).

Журналист: Само няколко думи повече за това?

Джокович: Поздравления.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обещание, изпълнено с половин уста: Джокович поздрави сухо новия номер едно Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | дубай | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook