Обещаващ старт в Париж: Гоф и Фернандес продължават напред след експресни победи

от в 23:06 на 22.05.2022
Владислав Риждов

Кори Гоф стартира тазгодишната си кампания на червени кортове с поражение, но след това последваха два осминафинала на Мастърсите в Мадрид и Рим. Жребият за първия кръг на Ролан Гарос пък бе сравнително благосклонен към младата американка, изправяйки я срещу състезателка, преминала през пресявките - Ребека Марино. Канадката записа три безответни успеха без да загуби сет, но световната номер 18 успя да я сломи за малко над час, за да намери място в следващия етап - 7:5 6:0.

Двете навлязоха в двубоя с известни колебания, което доведе до размяна на пробиви още в самото начало. Последваха трудни минути за Гоф, която бе поставена под сериозен натиск от страна на Марино. Канадката се добра до цели осем шанса за брейк, но завидното хладнокръвие, което 18-годишната състезателка показа, я измъкна от трудното положение. Именно този въпросен гейм се отрази положително на Гоф, след като тя мигновено се откъсна в резултата - 5:2, а съвсем скоро сервираше и за първата част. Тогава обаче се появи спад и паритетът бе бързо възвърнат. В крайна сметка фаворитката имаше последната дума в сета, спечелвайки два последователни гейма в края, с които си извоюва предимство в отделните части.

Поставената под номер 18 продължи с надмощието си и след подновяването на действията. Тя бе недосегаема в собствените си подавания, а в противниковите такива също се справяше чудесно. Въпреки че реализира само два печеливши удара, общо 24-те грешки от страна на нейната съперничка дадоха сериозно отражение върху резултата. Това доведе до серия от шест последователни гейма на сметката на талантливата американка, с която тя окончателно сложи край на мача.

В друг мач с участието на представителка на следващото поколение при дамите, Лейла Фернандес изигра безупречен мач, за да надделее над местната любимка Кристина Младенович в последователни части - 6:0 7:5.

Младата канадка спечели титлата в Монтерей в началото на март, но след това показваше нестабилност в изявите си и до момента бе записала един успех на клей, който дойде в Мадрид. Днес обаче Фернандес изигра един от най-добрите си мачове от известно време насам, а това се видя веднага след неговото започване. Световната номер 17 тотално надиграваше своята съперничка, имайки преимущество във всеки един показател на корта. Така финалистката от US Open навлезе в режим, в който не отпусна нито гейм на французойката в първия сет, за да се доближи до крайния успех.

В началото на втората част ролите на корта се размениха и Младенович бе тази, която за момент имаше инициативата. Бившата номер 10 спечели първите три гейма на сметката си и изглеждаше, че ни очаква оспорвана битка в последния дамски мач от програмата. Младенович успяваше отлично да увеличава аванса си, но с течение на минутите 17-тата поставена поизравни силите и колебанията при местната представителка взеха връх, когато сервираше за втория сет. Оттам насетне думата беше изцяло на талантливата левичарка, която спечели всеки един от оставащите геймове, поздравявайки се със закономерен успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обещаващ старт в Париж: Гоф и Фернандес продължават напред след експресни победи Владислав Риждов
Теми:  
wta | кори гоф | лейла фернандес | обзор | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook