Обещаващо начало на АТР Финалите: Медведев надви Хуркач в трисетова битка!

от в 17:08 на 14.11.2021
Мирела Николова

2021-ва година е вече към своя край, а с това е време и за последния за сезона турнир при мъжете - Nitto ATP Finals. Началото на надпреварата вече бе поставено с двубоя на защитаващия титлата си шампион Даниил Медведев, който премери сили с дебютанта Хуберт Хуркач. Въпреки че полякът демонстрира отличен тенис и заслужено спечели откриващия сет, силите му не стигнаха да се поздрави с крайния успех и така Медведев откри тазгодишната си кампания в Торино с обрат - 6:7(5) 6:3 6:4. 

Двубоят стартира на много високо ниво, като непредизвиканите грешки липсваха и от двете страни на мрежата. Продължителните разигравания от дъното на корта бяха в изобилие, като и двамата тенисисти залагаха на сигурното, но в по-голямата си част биваха спечелени от руснака, който изчакваше удобния момент да ускори удара си и да предизвика неточност от ракетата на опонента. Сервисът работеше безотказно както за Медведев, така и за Хуркач, поради което не видяхме нито един брейкбол в хода на цялата първа част, развръзката на която съвсем резонно дойде в тайбрек. Там полякът бе по-стабилният от двамата и възползвайки се от няколко пропуска от страна на световния №2, успя да запише откриващата част срещу своето име.

Медведев побърза да се мобилизира и незабавно се върна в битката за победата, след като осъществи пробив още в дебютното подаване на противника си. Впоследствие миналогодишният шампион затвърди брейка си на нула и съвсем скоро се оттегли на стола за почивка с преднина от 3:0. От там несетне двамата играчи печелеха сервис геймовете си скоростно и без особени затруднения, което позволи на руския представител да опази аванса си до края на частта и да изравни общия резултат.

Третият сет започна по познат сценарий, тъй като нова серия от грешки на поляка дадоха възможност на Даниил да пробие още в първия възможен момент, след което да поведе с 2:0. Шампионът от US Open продължи да поставя под напрежение началния удар на съперника, ала световният №9 успяваше да намери помощта на сервиса си в тези ключови точки и да се спаси от дублиране на брейка. От своя страна, Медведев запази устрема си и не остави никакви шансове на опонента си дори да помисли за връщане на пробива, а след поредната безпогрешна акция от сервис линията руснакът сложи точка на първия за тази година двубой на Финалния Мастърс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обещаващо начало на АТР Финалите: Медведев надви Хуркач в трисетова битка! Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals | даниил медведев | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook