Обнадеждаващо начало: Мъри съкруши поставен играч на старта на US Open и е във втори кръг

от в 20:17 на 29.08.2022
Мирела Николова

Анди Мъри не впечатли с изявите си по време на подгряващите турнири преди Откритото първенство на САЩ и съществуваха множество въпросителни относно формата, в която ще го видим на последния за годината турнир от Големия шлем. Въпреки това обаче британецът успя да опровергае тези съмнения и макар на старта жребият да го противопостави на 24-ия поставен Франсиско Серундоло, бившият №1 показа класата си и сломи съпротивата на младия аржентинец в последователни сетове - 7:5 6:3 6:3. Така той продължава към втория етап на надпреварата, където го очаква сблъсък с победителя измежду Джон Милман и участващия с "уайлдкард" Емилио Нава.

От първите минути на срещата продължителните разигравания изобилстваха, но с напредване на времето Мъри започна да изостря ударите си все повече и това доведе до пробив и аванс от 4:1 в негова полза. Последваха обаче слаби минути за световния №51, от чиято ракета непредизвиканите пропуски зачестиха, ставайки причина за изравняване на резултата за 5:5. Съвсем скоро трикратният шампион от Шлема възвърна ритъма в играта си и се възползва от напрежението, обхванало противника, за да осъществи брейк в последния възможен момент и да се поздрави с успеха в дебютния сет.

Печелившата му серия се пренесе и във втората част, където наблюдавахме драстичен спад в нивото на представяне от страна на младока. Той често не успяваше да намери очертанията на корта, от което британецът не пропусна да се възползва, за да си изгради солидна преднина от 5:0, предрешавайки изхода и на този сет в своя полза.

Статуквото на корта не се промени и в третата част, тъй като и там сър Анди продължи да доминира благодарение на стабилната си игра от основната линия и да трупа точки в актива си благодарение на отличното насочване на своите удари и честите неточности от отсрещната страна. Той осъществи нови два пробива, осигурили му аванс от 5:1, и не след дълго съумя да сложи точка на сблъсъка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обнадеждаващо начало: Мъри съкруши поставен играч на старта на US Open и е във втори кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | анди мъри | Обзори | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook