Обрат: Правителството може да не допусне Джокович независимо от решението на съда

от в 18:26 на 09.01.2022
Мирела Николова

Темата за влизането на Новак Джокович в Австралия е сред най-обсъжданите в световен мащаб през последните дни, след като бе взето решение от австралийските власти да депортират световния №1. Сърбинът не бе допуснат да влезе в Австралия от правителството на щата Виктория поради факта, че не е ваксиниран, а документите, които е представил, и издаденото му медицинско изключение не са достатъчни за издаване на виза. Адвокатите на 20-кратния шампион от Шлема обжалваха това решение, като съдебното дело ще бъде разгледано в понеделник, а дотогава Ноле ще прекара времето си изолиран в имиграционен хотел.

През вчерашния ден бе публикуван документът, който адвокатите на Джокович са представили пред съда по случая. В него като причина за издаденото медицинско изключение се посочва положителен тест за COVID-19, който световният №1 е дал на 16 декември миналата година. Те също така посочват, че сърбинът не е имал никакви симптоми на болестта през последните две седмици, и дори съобщават, че на 1 януари австралийското вътрешно министерство е издало документ, с който позволява на Ноле да замине за Австралия.

Съдът ще се произнесе по случая в понеделник, но се оказва, че евентуално решение в полза на Джокович далеч не означава, че той със сигурност ще бъде допуснат в страната. Министерството на вътрешните работи на Австралия е изпратило отговор на представените аргументи от адвокатите на Новак, в което анализира и оспорва доводите им. Там също така се посочва, че независимо от решението на съда, министерството си запазва правото да анулира незабавно визата на първия в света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обрат: Правителството може да не допусне Джокович независимо от решението на съда Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | казусът джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook