Обратно на победния път: Григор сломи Баутиста Агут и сложи край на лошата си серия!

от в 20:40 на 17.08.2021
Мирела Николова

Григор Димитров постигна първи успех от близо два месеца насам, след като надделя над Роберто Баутиста Агут в откриващия си мач на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати. Българинът демонстрира изумително високо ниво на игра от първата до последната точка в двубоя и заслужено се поздрави с крайната победа, станала факт след категоричното 6:3 6:4. В следващата фаза на надпреварата хасковлията ще се изправи срещу Александър Бублик, от когото ще търси реванш за загубата си на Уимбълдън, или Маркос Гирон, който пък сложи край на участието на Гришо на Ролан Гарос.

Началото бе фантастично за Димитров, който насочваше изключително прецизно своите удари и често си откриваше възможности, за да завърши от форхенд, което го изведе до реализиране на пробив още в дебютното подаване на противника. Уинърите от ракетата на най-добрия ни тенисист не спираха да валят и той имаше в сметката си цели 9 уинъра в рамките на първите 3 гейма от срещата - 3:0.

Доминацията на родния ни представител продължи до края на частта, като той на няколко пъти бе близо до това да се откъсне напред в резултата с аванс от два брейка, ала надеждите му бързо бяха парирани. Въпреки това Григор поддържаше много високо ниво на начален удар, което бе ключово за успеха в дебютната част.

Вторият сет също стартира оптимистично за шампиона от 2017 г., който пренесе устрема си и осъществи пробив в първия възможен момент. Последваха обаче силни минути за испанеца и той съумя да реализира моментален рибрейк, с който паритетът бе възстановен - 1:1. Ибериецът значително стабилизира представянето си на корта, след като изчисти неточностите от ракетата си, но точно когато изглеждаше, че Агут набира скорост, срещата трябваше да бъде прекъсната поради дъжд при резултат 4:3 в негова полза.

След възстановяването на играта Димитров продължи да бъде безкомпромисен от сервис линията, като директните точки от начален удар също не липсваха. Не това можеше да се каже за 13-ия поставен, който отново страдаше от липса на ритъм в играта си, а това се отрази и на резултата. Нашето момче веднага се възползва от колебливите изяви на съперника си, за да осъществи пробив, който бе решителен и за изхода на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Григор сломи Баутиста Агут и сложи край на лошата си серия! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | роберто баутиста агут | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook