Обратно на победния път: Рибакина потегли с двусетов успех над световната №65 в Рим

от в 00:04 на 13.05.2023
Мартин Петков

Елена Рибакина в последните седмици допусна силната ѝ форма от началото на 2023-та година да претърпи погром с настъпването на клей сезона, след като шампионката от Индиън Уелс се намираше в серия от две поредни поражения. През днешния ден обаче представителката на Казахстан напомни отново за силните си изяви на корта, като се завърна обратно на победния път, след като на старта при участието си на WTA 1000 надпреварата в Рим се разправи с домакинската представителка Жасмин Паолини - 7:6(4) 6:1. По този начин световната номер 6, която в понеделник се изкачи на тази рекордна за себе си позиция в класацията на WTA, се класира за третия кръг в италианската столица, където ѝ предстои да срещне Анна Калинская, която я надигра в Мадрид преди точно две седмици.

Рибакина стартира с приповдигнато настроение двубоя, като светкавично се сдоби с аванс от пробив на сметката си, който отстоя чрез две отразени точки за рибрейк и броени минути по-късно дублира преднината си, за да поведе с 3:0. Оттам насетне обаче започнаха и проблемите за седмата поставена, която изглеждаше далеч от ритъма си и пропускаше при почти всеки свой удар очертанията на корта, при което световната номер 65 не чакаше втора покана и под аплодисментите на сънародниците си по трибуните възстанови паритета от наглед непосилната позиция, в която се намираше. Впоследствие вълнуващите мигове на корта утихнаха, като сервиращите наложиха волята си и бяхме отведени до тайбрек, в който водачеството се менеше и дори при смяната на полетата Паолини разполагаше с предимство от 4:2 пункта, ала оттам насетне Рибакина не ѝ отпусна нито точка повече и отмъкна откриващия сет.

На старта на втората част фаворитката онагледи разликата в класите между себе си и италианката, след като спечели общо 16 от първите 20 точки, което ѝ донесе комфортния аванс от 4:0 гейма. Паолини опита с последвалите си действия да загатне, че все още не е свалила гарда си и е готова да се бори, връщайки единия си пробив пасив, ала ответната реакция на световната номер 7 беше рибрейк и без затруднения, то тя официализира победата си на собствено подаване.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Рибакина потегли с двусетов успех над световната №65 в Рим Мартин Петков
Теми:  
wta | елена рибакина | жасмин паолини | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook