Обратно сред елита: Осака разгроми финалистката от АО и е в топ 4 на Miami Open

от в 04:03 на 30.03.2022
Калоян Соколов

Наоми Осака имаше редица трудни моменти през новия новия сезон и неслучайно напусна топ 70 на света. Японката не можа да защити титлата си от Аустрелиън Оупън, отпадайки още в четвъртия кръг, а също така продължаваше да не е в цветущо психологическо състояние и това се отразяваше на нейното представяне. Азиатката обаче призна как от скоро работи с психолог и изглежда, че това дава своите резултати, съдейки по скорошните ѝ игри. Осака доминира над всяка една от съперничките си досега на WTA 1000 надпреварата в Маями, което ѝ донесе заслужено място сред полуфиналистките. Днес бившата номер едно не остави никакви шансове на Даниел Колинс, надигравайки я с разгромното 6:2 6:1 и ще спори с Белинда Бенчич за място във финала.

Началото на срещата не предвещаваше подобно развитие, тъй като финалистката от Мелбърн мина с лекота през първите си две подавания, само че впоследствие четирикратната шампионка от Шлема установи контрол над събитията на корта и реализира серия от пет поредни спечелени гейма, за да се откъсне напред в сетовете.

Втората част отново стартира с чудесно проведено подаване на американката, която е известна с борбения си характер и изглеждаше, че ще станем свидетели на сериозна битка в следващите минути, но непоставената тенисистка беше на коренно противоположно мнение и влезе в режим на наказателни акция, проправяйки си безпроблемно път към следващата фаза на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно сред елита: Осака разгроми финалистката от АО и е в топ 4 на Miami Open Калоян Соколов
Теми:  
wta | Даниел Колинс | маями | ноами осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook