Обратно в шампионския кръг: Камила Джорджи покори WTA надпреварата в Мерида!

от в 10:01 на 27.02.2023
Мартин Петков

През изминалата седмица всички погледи на сцената на женския тенис бяха насочени към изключително силната WTA 1000 надпревара в Дубай, но същевременно извън погледа на широката общественост се проведе и по-нискоразрядният турнир от категория WTA 250 в мексиканския град Мерида. В него до сблъсъка за отличието достигнаха непоставените в схемата Камила Джорджи и Ребека Патерсон, като в оспорван дуел помежду си, продължил 2 часа и 25 минути, то италианката се оказа с по-здрави нерви и завоюва четвъртия WTA трофей в досегашната си кариера - 7:6(3) 1:6 6:2. С този си успех световната номер 68 ще се завърне и в световния топ 50 от днешното обновяване на ранглистата.

Още от първите минути в двубоя шведката опитваше да установи траен контрол в размените от дъното на корта, като натискът ѝ върху сервиса на съперничката в крайна сметка даде резултат и тя проби в седмия гейм. Оттам насетне обаче Джорджи покачи равнището си значително и взе инициативата на своя страна, при което мълниеносно навакса пасива си и в последвалия тайбрек беше безкомпромисна, записвайки откриващия сет на сметката си.

Втората част далеч не се разви в руслото, което наблюдавахме до този момент, и световната номер 140 наложи своето превъзходство във всеки един аспект. Патерсон започна все по-уверено да пласира ударите си в офанзивен план, като не оставяше никакво време за реакция на италианката и скоропостижно възстанови равенството в отделните сетове.

Решителната трета част имаше мечтан старт за шведката, която проби още в дебютното подаване на бившата WTA 1000 шампионка и направи първата крачка към спечелването на титлата. Впоследствие Джорджи отреагира по блестящ начин, след като навлезе в подем и продуцираше завидна бройка печеливши отигравания, които я изведоха до шест поредни гейма в актива ѝ, с което световната номер 68 сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно в шампионския кръг: Камила Джорджи покори WTA надпреварата в Мерида! Мартин Петков
Теми:  
wta | камила джорджи | мерида | Ребека Патерсон

Коментари





Следвайте ни в Facebook