Очаква ни мегасблъсък на Уимбълдън: Надал срещу Джокович

от в 22:47 на 11.07.2018
Калоян Пламенов

Рафаел Надал и Новак Джокович ще се срещнат в изключително интригуващ сблъсък на 1/2-финалите на Уимбълдън. Срещата между двамата вече е факт, след като Матадора победи Хуан Мартин Дел Потро в петсетова драма след 7:5, 6:7(7), 4:6, 6:4, 6:4 за четири часа и 48 минути игра. 

"Много доволен съм как оцелях във важните точки от петия сет. Като цяло това е много позитивен мач за мен. Единственото негативно е, че мачът продължи толкова дълго, след като имах добри шансове във втория сет," заяви Надал, който е шампион в състезанието за последно през 2010 година.

Интересно е да се отбележи, че за последно Рафа и Джокера се срещнаха на тревна настилка на финала на същия турнир през 2011 година. Тогава сръбският тенисист победи испанеца и спечели трофея на свещенната трева.

До момента двамата имат 51 мача на ниво ATP и сърбинът има предимство с 26 победи срещу 25 успеха за Матадора. 

Срещата между Рафа и Дел Потро иначе продължи над 4 часа и половина, а испанецът си усложни сам задачата, след като във втория сет пропиля цели четири сетбола в тайбрека.

За Надал това е първо участие в полуфиналите на Уимбълдън от седем години. В петък той ще опита да надиграе един от най-трудните си опоненти. До момента Джокович води с 26:25 в преките им сблъсъци. Само на тревни кортове обаче световният №1 води на Ноле с 2:1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Очаква ни мегасблъсък на Уимбълдън: Надал срещу Джокович Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | открито първенство на великобритания | рафаел надал | уимбълдън | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook