ОФИЦИАЛНО: Олимпийските игри в Токио се отлагат за 2021

от в 15:31 на 24.03.2020
Димитър Беловски

Олимпийските игри в Токио официално бяха отложени за догодина. Това стана ясно, след като японският министър-председател, Шиндзо Абе, и президентът на Международния олимпийски комитет, Томас Бах, са провели среща и в крайна сметка са решили, че е по-добре да отложат игрите за догодина.

„Предложих на президента Бах да отложим Олимпиадата в Токио за догодина и той одобри това на 100%,“ каза Абе.

Игрите бяха насрочени за 24 юли до 9 август, но пандемията, която се засилва принуди организаторите да отменят надпреварата. Освен това МОК бяха подложени и под натиск, тъй като Канада и Австралия обявиха, че няма да изпращат спортистите си на Олимпиада. Отделно Американският олимпийски комитет и Световната лекоатлетическа федерация се присъединиха към призивите голямото спортно събитие да бъде отложено.

В момента 1,7 милиарда души са блокирани в домовете си, включително и спортистите, които са принудени да тренират от вкъщи кой както може.

Олимпиадата се провеждаше неизменно на всеки 4 години от 1948 година досега. През 1916 г. е отменена заради Първата Световна война, а през 1940 г. и 1944 г. Игрите не се провеждат заради Втората световна война.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ОФИЦИАЛНО: Олимпийските игри в Токио се отлагат за 2021 Димитър Беловски
Теми:  
олимпийски игри | токио 2020 | токио олимпийски игри 2020

Коментари





Следвайте ни в Facebook