Официално: Турнирът в Маями няма да се проведе!

от в 16:25 на 12.03.2020
Димитър Беловски

Мастърсът в Маями официално няма да се проведе! Причината за това коронавуриса.

Това стана факт, след като окръг Маями-Дейд забрани всички масови събития заради вирусното разпространение.

Турнирът в Маями трябваше да стартира на 23 март, но кметът на окръг Маями-Дейд Карлос Хименес обяви извънредно положение, което влиза в сила от днес, 12 март 2020 година.

Това е първото официално изявление, което гласи:

„Въпреки че в момента нямаме разпространение на общността, искаме да предприемам превантивни стъпки, за да запазим нещата по този начин. Затова реших да преустановя младежкия панаир на окръг Маями-Дейд, тенис турнира Маями Оупън, състезанието по бягане MIA 5K и всички големи събития в Арената на Американката авиолиния. Състезанието НАСКАР на 22 март по мотописта Homestead Miami се отлага. Служителите на НАСКАР ще решат дали то да се проведе без фенове или да не се провежда. Ще продължим да наблюдаваме това, което СЗО обяви за глобална пандемия“.

Така Мастърсът в Маями е третият голям турнир, който няма да се поведе заради коронавируса след Индиън Уелс и плейофите за Фед Къп.

Предстои ATP и WTA да решат какво да правят с програмата за турнирите. Вече се появиха спекулации, че тенис няма да има в продължение на 6 седмици.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Официално: Турнирът в Маями няма да се проведе! Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook