Официално: Александър Зверев няма да вземе участие на US Open

от в 17:36 на 22.08.2022
Мирела Николова

Александър Зверев официално няма да вземе участие в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ. След като по-рано през днешния ден в някои германски медии се появи информация, че няма да видим световния №2 в Ню Йорк този сезон, то вече името на финалиста от US Open 2020 официално не фигурира в списъка с участниците.

Подобно решение бе напълно очаквано с оглед на тежката контузия, която Саша получи по време на полуфиналния си двубой на Ролан Гарос. Припомняме, че германецът демонстрираше страхотна игра във въпросния мач срещу Рафаел Надал и успяваше сериозно да затрудни именития си опонент, но в края на втория сет изкълчи глезена си и трябваше да напусне корта в инвалидна количка.

Впоследствие стана ясно, че Зверев е разкъсал връзки на глезена и ще бъде извън игра за неопределен период от време. В началото на юни той претърпя операция, веднага след което започна възстановяването си с цел да се завърне на корта възможно най-скоро. Саша дори бе изразил надежда, че ще успее да се включи в предстоящия US Open, но по всичко изглежда, че все още не се намира в оптимална форма. 

Очакванията са световният №2 да се завърне в средата на септември, за да участва в груповата фаза от Финалите на Купа "Дейвис" (14-18 септември), където наскоро заяви участие.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Александър Зверев няма да вземе участие на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | александър зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook