Официално: Борис Бекер влиза в затвора за 2 години и половина!

от в 18:02 на 29.04.2022
Калоян Соколов

Изминаха цели пет години от фалита на Борис Бекер, а в този период германецът натрупа дългове в размера на цели 65 милиона долара към банката "Arbuthnot Latham & Co.A". Бекер обаче не можа да погаси задълженията си в срок, разкривайки как името му е безвъзвратно опетнено и никой вече няма желание да работи с него, което го възпира от възможността да печели сериозни средства. В крайна сметка беше образувано дело срещи бившия номер едно в тениса, на когото бяха повдигнати цели 24 обвинения.

Журито в Лондон пък го призна за виновен по четири от тях в началото на този месец и вече имаше немалка вероятност да видим шесткратния шампион от Шлема в затвора. Установено е, че Бекер е прехвърлил стотици хиляди паунда към чужди сметки, след като е бил в състояние на фалит. Също така 54-годишният мъж не е декларирал свой имот в Германия и доказано е укрил 1.2 милион долара в банкови заеми и акции, използвайки технологична фирма за целта.

Всичко това означаваше, че германецът почти сигурно ще се озове зад решетките, макар че едва ли ще става дума за 7-годишна присъда, както се говореше преди началото на съдебния процес, тъй като някогашният тенисист все пак беше оправдан по повечето от повдигнатите му обвиненията. Така той можеше да разчита на смекчаващи вината обстоятелства и разчиташе да се размине с далеч по-леко наказание.

Тези очаквания обаче до голяма степен не се сбъднаха, след като днес съдът взе своето крайно решение и Бекер ще бъде лишен от свобода за период от 2 години и половина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Борис Бекер влиза в затвора за 2 години и половина! Калоян Соколов
Теми:  
atp | борис бекер | любопино

Коментари





Следвайте ни в Facebook